Google Analytics - Pratite rezultate

Google Analytics Google Analytics

Kada se oglašavamo na internetu važno je da pratimo koji vid oglašavanja nam donesi najviše rezultata. U ovom postu ćemo vam pokazati kako da lako pratite rezultate vaše internet kampanje u Google Analytics-u. Ako imate Google Adwords kampanju, i ako je sve povezano kako treba tu ne morate da brinete, imaćete sve podatke u Google Analytics-u.

Što se tiče ostalih kanala preko koji usmeravate saobraćaj na vašu stranicu koristićemo Google-ov Campaign URL Builder (https://ga-dev-tools.appspot.com/campaign-url-builder/) kako bismo dobijali podatke u okviru Google Analytics-a uz pomoć kojih ćemo pratiti uspešnost kampanje.
Campaign URL Builder je Google Analytics alat uz pomoć kojeg ćete praviti linkove koje ćete stavljati u vaše oglase. Ti linkovi se razlikuju od „standardnih“ po tome što će Google Analytics moći da ih pročita tako da će vam pružiti informacije koje su vitalne za uspešnu digitalnu kampanju.
Vi ćete u okvitu svoje kampanje, svaki put kada napravite novi oglas, ili podkampanju, napraviti novi link uz pomoć Campaign URL Builder-a u koji ćete uneti potrebne podatke. Imaćete uvek podatke odakle je ko došao na vaš sajt, i koliko vam je doneo konverzija, ili koliko se zadržao na vašem sajtu. Tako ćete moći da vidite šta vam se najviše isplati.
Link se pravi vrlo jednostavno. Prvo ćete otići na https://ga-dev-tools.appspot.com/campaign-url-builder/

Otvoriće vam se jedna forma koju bi trebalo da popunite. Nazivi ispred polja vam sve govore. U prvo polje unosite link ka vašoj stranici, u drugo unosite izvor (na primer, facebook, blog taj i taj...) i tako dalje. Organizujte se kako vama najviše odgovara. Ne moraju sva polja biti ispunjena.

Kada ste završili sa popunjavanjem svih potrebnih polja, ispod će vam se pojaviti link koji je potrebno kopirati i staviti na odgovarajuće mesto. Imate opciju i da skratite link.

Kada postavite linkove koje ste napravili Google Analytics će vam pružiti potrebne podatke koje možete iskoristiti da unapredite vašu kampanju. Lako ćete videti gde se isplati oglašavati.
Vodite računa da tako organizujete kampanju i linkove da vam sve bude jasno i pregledno.

Pozdrav i srećno!

 

Više iz ove kategorije Prednosti Oglašavanja na Google »